terug

Lab'expo chemie en levenswetenschappen

Gepubliceerd op 2017-09-22 08:00:00.

Chemie? Waag u aan het experiment!

Ontdek de Lab’expo chemie en levenswetenschappen : een plek boordevol experimenten en actieve ontdekkingen waardoor u verliefd zal worden op deze onbekende en nochtans alomtegenwoordige wetenschap.

Visuel Lab'expo

Chemie is overal rondom ons aanwezig: zowel in de natuur als in alles wat wordt geproduceerd door de mens. Deze wetenschap is aanwezig in de productie van onze kleding, cosmeticaproducten, medicatie en zelfs in onze buik tijdens de spijsvertering.

Kortom, chemie behoort tot ons dagelijks leven!

Nochtans lijken de woorden en noties van de chemie vaak erg ingewikkeld en soms zelfs erg omstreden. Maar wat als we deze wetenschap nu eens beter zouden leren kennen?

De Lab’expo chemie en levenswetenschapen zit boordevol spelletjes, experimenten en ontdekkingen waardoor u spelenderwijs kan leren.

In de kern, een laboratorium waar de animatoren u op bepaalde tijdstippen van de dag zullen verwelkomen zodat u unieke ervaringen kan beleven met het ganse gezin. In de eerste ruimte kan u voedingsaroma’s produceren.

Rondom deze ruimte vindt u een plek om in alle vrijheid te spelen met chemie en allerhande dingen te leren!

De Lab’expo chemie en levenswetenschappen laat u de wereld van deze wetenschappen ontdekken in 4 thema’s:

  • Een wereld vol moleculen

Atomen? Moleculen? Chemische verbindingen en reacties? Het is allemaal doodeenvoudig! Ervaar de chemie met uw zintuigen, speel ermee in de keuken, de badkamer of zelfs de ruimte en ontdek de geheimzinnige elementen uit de tabel van Mendelejev.

  • Bacteriën, microben en andere kleine wezentjes

Ons lichaam zit boordevol leven: 100.000 miljard microben! Zowel goede als slechte… Spelletjes en knuffelbeesten om ze te leren kennen en te doorgronden. Alles wordt in het werk gesteld zodat u kan leren hoe deze micro-organismen, die aan de basis liggen van bier, yoghurt, kaas en schoonmaakmiddelen, bijdragen tot uw dagelijks leven dankzij hun...chemische reactie.

  • Blik op de toekomst

Ga mee op reis en ontdek talloze verbazingwekkende en veelbelovende innovaties: van schuim om onze sportschoenen te boosten, tot biologisch afbreekbare plastic verpakkingen, vallen voor huisstofmijten, verf die ons interieur vrijmaakt van schadelijke stoffen… of een vliegtuig dat rond de wereld vliegt enkel en alleen op zonne-energie: de toekomst in de praktijk!

  • Chemici in spe

Expert in klinische studies? Onderzoeker in de biofarmacie? Technicus in plastische engineering? Verantwoordelijke kwaliteit? Welk van deze beroepen past het best bij u?  Doe de test!

De Lab’expo chemie en levenswetenschappen is een samenwerking tussen het Pass en essenscia wallonie. De tentoonstelling krijgt financiële ondersteuning van Co-Valent, het opleidingsfonds van de sector en de bedrijven Solvay, Total, BASF en GSK.

Partners

Enregistrer