terug

De Pass’âge van de Ontdekkers

Gepubliceerd op 2014-12-08 16:00:00.

de Pass’âge van de ontdekkers: een nieuw concept voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Verrassende ontmoetingen in een knotsgek bos, illusie- en lichtanimaties die je aan den lijve kunt voelen, een super leuk plekje om zelf te bedenken en te bouwen... In de nieuwe Pass’âge van de Ontdekkers ontdekken kleintjes vanaf 3 jaar drie nieuwe thematentoonstellingen.

Deze 'passages' werden speciaal ontworpen voor de allerkleinsten. Hier beleven ze de ene verrassing na de andere en worden ze ondergedompeld in drie werelden boordevol kleur en sensatie vol leerrijke en makkelijk toegankelijke tools.

Omdat het nooit te vroeg is om de wereld te verkennen en jezelf te ontdekken via de natuur!

Na het succes van de Werf (Werkplaats), het piloot- en animatieproject van het Pass voor de allerjongsten, is het tijd om hen nog meer ruimte te geven om zich te ontwikkelen en te experimenteren.

Drie werelden, drie thema's en nog evenveel zin om kinderen met hun ouders uit te nodigen op een leuke en leerrijke culturele belevenis!

 Pass’âge van de Ontdekkers in een notendop

Gang met knotsgekke illusies : binnenkomen in de Pass’âge van de ontdekkers is al een avontuur op zich! Wanneer je de gang doorwandelt en via de trap of de lift naar beneden gaat, stap je langs een magische wereld vol illusies een ander universum binnen...

 Crapahut’

Kruip voort als een mol, verstop je in het hoge gras, volg de sporen van een konijn, zie de wereld door het oog van een bij... In de voetsporen van de dieren die in dit gekke bos wonen, val je van de ene belevenis in de andere!

 Licht!

Speel met je schaduw, dans met het licht of zie hoe je spiegelbeeld wordt vervormd. Ontdek de geheimen van het licht, da's poëzie en wetenschap in één!

 Een super leuk plekje.

Hier kunnen de kleintjes opnieuw een huis bouwen: de onaffe hut! Maar ze kunnen er ook de stadsgrenzen bedenken of een brug bouwen naar de stad, of zelfs loodgieter of architect worden! Een bouwspel op ware grootte, zei je?

Deze ontdekkingstocht gebeurt onder leiding van een stel vrolijke kwasten, de Loustics. Deze sympathieke en innemende personages staan de kleintjes overal bij.

 

Waarom ons een bezoekje brengen?

  • ontworpen voor de allerkleinsten met aangepast materiaal
  • ludieke culturele aanpak die de kleintjes onderdompelt in de thematiek
  • de kinderen worden actief betrokken bij het ontdekken van de thema's
  • intergenerationele ruimte
  • origineel en uitnodigend kader

 
 Praktische informatie

  • Geopend voor families tijdens de schoolvakanties, elke dag van 10 tot 18 uur.
  • gratis toegang tot en met 5 jaar.
  • vanaf mei geopend voor scholen. Voor klasgroepen vanaf het tweede leerjaar, gekoppeld aan het leerplan.

Bent u leerkracht en wil u meer weten over ons pedagogisch aanbod? 065/61 21 60.