0 geselecteerde doelgroep(en)

0 geselecteerde thema('s)

Activiteiten voor gezinnen Met familie

Ter aanvulling bij de tentoonstellingen, kan je deelnemen aan de verschillende activiteiten die heel de dag lang worden voorgesteld door het animatieteam. Beleef ze met heel het gezin! Kijk voor de uurregeling op de schermen van de Pass'erelle of van de Cafetaria. 


Zie hier de lijst van de animaties die geregeld tijdensde vakantie en de openingsweekends aangeboden worden. Elke dag wordt een selectie voorgesteld

Familie aanbieding

Onderzoeken in de LabONDERZOEKEN IN HET LAB - vanaf 6 jaar

Een onbekende microbe is het Pass binnengedrongen. Uw missie ? Stop de verspreiding van de microbe. In de nieuwe ruimte gewijd aan chemie, observeer en realiseer u veel onderzoeken en experimenten in een beperkte tijd. (vanaf 6 jaar).

 

PixelFabriekPIXELFABRIEK - VANAF 6 JAAR

In de Pixelfabriek, maak een object dankzij laser snijder. 

 

 

Chimie des aromes

CHEMIE VAN AROMAS - VANAF 8 JAAR

 

Wat is er achter de smaak en geur van het voedsel dat we elke dag eten? Kom in het chemie laboratorium, om uw synthetische aroma te ontwikkelen.

 

 

Mon nez en éveil

ONZE NEUS OP DE HOOGTE

Geuren en aroma's zijn op de rendez-vous van kinderen (4 tot 7) : maak de neus van uw kleine sniffers voor mooie ontdekkingen!

 

 

MicrobenDE WERELD VAN MICROBEN - van 4 tot 7 jaar

In deze animatie, ontdekken kinderen de wereld van microben door spelen. (vanaf 4 tot 7 jaar)

 

 

vidéomapping

video mapping - vanaf 6 jaar

Echt of virtueel? Geef objecten nieuwe en onverwachte voorwerpen door computergegenereerde afbeeldingen op deze te projecteren.


 

3D Printer

 3D PRINTING 

Benader deze technologie, die steeds meer ingeburgerd raakt, van dichtbij in de tentoonstelling "Meneer Machine". De animator creëert kleine voorwerpen in 3D, terwijl je erbij staat, en legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

 

De Onaffe hutHET onaffe huIS - van 4 tot 7 jaar

Neem in het "Quartier archi-chouette" (het super leuk plekje) van de Pass'âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen. Voor heel het gezin, maar bijzonder geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

 

Een robot programmerenRobots

Er is een robot die voor jou gemaakt is, ongeacht je leeftijd! Kleine bijen voor de jongsten tot complexere robots die geprogrammeerd moeten worden met de computer, voor wie meer ervaring heeft.

 

MOLECULAIRE KEUKENMOLECULAIRE KEUKEN
Koken kan ook op wetenschap lijken! Hiervoor heb je enkele ingrediënten, kundig gedoseerde mixen en veel precisie nodig… en dan begint de chemie te werken!

Kom zelf de moleculaire keuken testen!

 

Repair 3D REPAIR 3D

  Het herstellen van een oude speelgoed? Het is nu mogelijk, dankzij de 3D-printer! Met een eenvoudige software, leren hoe je het ontbrekende stuk te maken om uw gebroken punt!

 

 

ADN ET CIE

DNA EN GEZELSCHAP


Bekijk in de tentoonstelling "Génétique" (Genetica) je eigen cellen onder de microscoop en ontdek dat met een beetje uitleg, genetica uiteindelijk niet zo moeilijk is!

 

 

Grenier

ROND STEENKOOL

Vind als eerste de stukken steenkool tussen andere stenen, in de tentoonstelling "Le Grenier des Histoires" (De Verhalenzolder); ga terug in de tijd om de geschiedenis te achterhalen van de voorwerpen van vroeger.

 

Labo cosmétique

DE COSMETISCHE LAB

Welke ingrediënten zijn er nodig voor de fabricage van doeltreffende cosmeticaproducten die goed zijn voor de huid? Maak in het laboratorium je eigen crème om daar achter te komen.

 

 

  

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer